Τί σημαίνει lock -- κλειδωμένο--

--Κλειδωμένο σε δίκτυο. Αν το iPhone σας είναι αγορασμένο από το εξωτερικό, είναι πολύ πιθανό να είναι κλειδωμένο σε κάποιον συγκεκριμένο τηλεπικοινωνιακό πάροχο της χώρας προέλευσης, και άρα να μην μπορεί να λειτουργήσει με ελληνικές (και όχι μόνο) κάρτες SIM.


Εχουμε εκτός απο το Simlock σε κάποιο πάροχο που δεν μας επιτρεπει να τοποθετήσουμε άλλη καρτα εκτός απο καρτες ταυτού του παρόχου έχουμε  και αλλου ειδους κλειδώματα όπως.


-- Blacklist .Μπλοκάρισμα-κλειδωμα λόγο δηλωσης κλοπής, επιδή χάθηκε ή άλλο λόγο..

-- Κλείδωμα του icloud  -- Activation Lock - icloud


================================================================================================


Eλεγχοι

Dial *#06# to see
your device IMEI


Εαν δεν γνωρίζετε αν και σε ποιόν πάροχο είναι κλειδωμένο ελεγξτε το με το  imei/serial number

www.imei.info/

sickw.com/free.php

iosbasics.com/official-iphone-factory-unlock/iphone-carrier-check-network-simlock-status/   3 ευρώ - επίσημη πηγή.iPhone Black List Checker (Blackisted / Blocked / Barred / Lost / Stolen) έλεγχος για κλεμμενα, χαμένα, μλοκαρισμένα.

www.imei.info/iPhoneBlacklistCheck/ 

iosbasics.com/official-iphone-factory-unlock/iphone-blocked-or-working-imei-status-worldwide/   1,82euro


Check for Activation Lock - icloud

www.icloud.com/activationlock/


Πληρες ελεγχος (χαμηλού κόστους)   -- Checkmend--

www.checkmend.com/uk/public/check_start


Εύρεση παρόχων

support.apple.com/en-us/HT204039


================================================================================================


ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ  - UNLOCK

Παρα πολλοι τρόποι υπάρχουν ανάλογα το ειδος του κλειδώματος, αν θέλουμε να εχουμε μόνιμο ξεκλείδωμα ή όχι, κ.λ.π.


--Εαν δεν γνωρίζετε αν και σε ποιόν πάροχο είναι κλειδωμένο, αν είναι δηλωμένο σαν κλεμμένο-χαμένο καθως και την όλη κατάσταση  ελεγξτε το στους συνδεσμους που σας ανέφερα.


-- Το κανονικό ξεκλειδωμα -factory unlock--γινετε απο τον πάροχο που είναι κλειδωμένο με τον κωδικό ΙΜΕΙ. Ετσι δεν υπάρχει η πιθανοτητα να κλειδώσει ξανά μετά απο αναβάθμιση. Η τιμή εξαρτάτε απο τον πάροχο και δεν είναι η ίδια. Συνήθως κυναινεται απο 30- 130 ευρώ και πραγματοποιείτα σε 1-15 ημέρες.

Για τα Αμερικάνικα ----AT&T USA iPhones ONLY-- η χρεωση είναι χαμηλότερη.Στο ebay τα ξεκλειδωνουν με 5-6 ευρώ ή και λιγότερο

www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=AT%20T%20Iphone%20FACTORY%20Unlock%20service%203Gs%204G%204S%20Permanent%20UNLOCK&_itemId=400384243334


-- Υπάρχουν και κάποιες ιστιοσελίδες που υπόσχονται δωρεαν ξεκλειδωμα αλλά μην τις προτιμάτε γιατί κανουν ενεργοποιηση έξτρα χρέωσης στα SMS΄- κλησεις ή άλλες χρεώσεις.


--Υπάρχoυν επίσης κάτι προσαρμογείς- θηκές που τοποθετούμε την κάρτα Sim και αυτόν μετα στο κινητό με δικό τους interface,  αλλά πολλές φορές δεν λειτουργούν.

Επίσεις ισος αυξάνουν την κατανάλώση, δεν λειτουργεί το 3g-4g, υπάρχουν δυσλειτουργίες,  επιβάλλετε το προθεμα 0030- στα νούμερα κ.λ.π.

R-SIM 10 iPhone 6P,6,5S,5C,5,4S Easy Unlocking and Activation SIM

www.youtube.com/watch?v=pkW_nUPexhMTρόποι.

Για ξεκλειδωμα μόνιμο και με ασφάλεια:

--- Πηγαίνετε σε ένα κοντινό καταστημα σερβις κινητών ή σε ένα Apple store. Ολα σχεδόν κάνουν ξεκλείδωμα πληρώνοντας.


---Μπείτε σε μια απο τις δεκάδες ιστιοσελίδες  ( ξένες και ελληνικές), πληρώστε με κάρτα το αντίτιμο  και ξεκλειδωστο το online.

gsmcorner.gr/shop/iphone-unlock-codes.html  Ελληνική

ebulk.gr/factory-imei-unlocks/o2-uk-iphone-6-6-unlock-clean-imei-548012b Greek

ihomeservice.gr/official-unlock-iphone/  Greek

sickw.com/free.php


--Αctivation Lock σε συσκευές iOS -   iCloud LOCK

 Mία λειτουργία ενεργοποίησης κλειδώματος με κωδικό ασφαλείας (Apple ID) που εισήγαγε για πρώτη φορά στο λειτουργικό της σύστημα η Apple, με την έλευση του iOS 7.  Η υπηρεσία Activation Lock, θεωρητικά, είναι ένας αποτρεπτικός παράγων κλοπής μιας συσκευής iPhone, καθιστώντας πολύ δύσκολο για τον κλέφτη ή τον κλεπταποδόχο να χρησιμοποιήσει τη συσκευή. Η λειτουργία πετυχαίνει το αποτέλεσμα αυτό, συνδέοντας την ενεργοποίηση της  με το λογαριασμό iCloud του κατόχου.
Παρότι είναι πραγματικά χρήσιμη λειτουργία και η αστυνομία της πόλης της Νέας Υόρκης παραδέχεται μείωση των κλοπών, ειδικά στα iPhones, εν τούτοις υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις όπου οι  νόμιμοι κάτοχοι δεν είναι σε θέση να αφαιρέσουν το Activation Lock. Ένα παράδειγμα είναι συσκευές που πωλούνται στην αγορά μεταχειρισμένων, με ενεργοποιημένο το Activation Lock.
Οι συσκευές αυτές μπορούν να γίνουν λειτουργικές μόνον εάν - σύμφωνα με τις οδηγίες της Apple - o αρχικός ιδιοκτήτης δώσει τις απαραίτητες iCloud πληροφορίες.

 Κύρια συμβουλή της Apple σε περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένης συσκευής, είναι να ελέγξει ο χρήστης εάν η λειτουργία Activation Lock είναι απενεργοποιημένη πριν την αγορά. Αυτό δεν βοηθάει όμως σε περιπτώσεις ήδη αγορασμένων συσκευών, για τις οποίες δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τον αρχικό ιδιοκτήτη.  Χρήστες οι οποίοι, για οποιονδήποτε λόγο, έχουν χάσει την πρόσβασή τους στο λογαριασμό iCloud, χάνουν την επαφή με μία συσκευή που οι ίδιοι έχουν αγοράσει.

Εαν ξεχάσετε τους κωδικούς  και το  email -apple id ,  μεταβείτε σε ένα επίσημο Apple store- servis με την αρχική αποδειξη αγοράς για να σας δώσουν λύση.

www.apple.com/support/appleid/password/