SP Flash Tools

Ενα πολύ διαδεδομένο εργαλείο για να περνάμε στη συσκευή μας λογισμικό και  Rom μέσω υπολογιστή.


Ενδείκνειτε στις περιπτώσεις που η σύσκευή μας δεν μπορεί να μπεί σε Recovery mode, ή εχει -- πρόβλημα λογισμικού BRICK-- και όχι μόνο.

--- Πρέπει να υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας της συσκευής μας μέσω  USB καλωδίου με τον υπολογιστή και να υπάρχουν εγκατεστημένοι οι κατάλληλοι drivers.Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει MediaTek DA οδηγούς USB VCOM

--- Βεβαιωθείτε οτι το λογισμικό ή η Rom που θα περάσουμε  είναι ακριβός κατάλληλο  για το δικό μας μοντέλο συσκευής.

--- Για σιγουριά πάρτε αντίγραφο ασφαλείας του συστήματος.

--- Ακομα το λογισμικό που θα φλασάρουμε ή η Rom πρέπει να εμπεριέχει αρχείο μορφής  (..........scatter-  .txt) .  

--- Επίσης τα ονόματα των αρχείων-φακέλων να μην είναι είναι γραμμένα με κινέζικα γράμματα. ( πιθανόν να υπαρχει πρόβλημα) .Αν είναι τα μετονομάζουμε με λατινικούς χαρακτήρες.ΓΕΝΙΚΑ.

Κατεβάστε την έκδοση   SP_Flash_Tool_v5.1424.00  νέου τύπου απο:

www.mediafire.com/download/otu9p0qvsrtgal6/SP_Flash_Tool_v5.1424.00.zip

ή την παλαιού τύπου

www.mediafire.com/download/h65b1avcfimoxcb/SP_Flash_Tool_exe_v3.1316.0.150%281%29.zip


 Κατεβάστε τους Flashmode Drivers (ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ 6595,6592,6572,6582 και γενικά όλα τα υπάρχοντα Mediatek SoC)

www.mediafire.com/download/vb4i1qodr8c8mk4/MT6589+drivers.zip

η απο www.copy.com/s/cm8tOs2NgsNT/MediaTek%20USB%20VCOM%20drivers.rar

 • Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγκαταστήσει MediaTek DA οδηγούς USB VCOM.

Οδηγίες για τη νέα εκδόσης του Flash tool

ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ  ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ << FORMAT>>

 Πάντα ξετσεκάρουμε το preloader, εκτός αν απαιτείται ή έχουμε μπρικάρει τη συσκευή με λάθος preloader (απο τις ρυθμίσεις -options)


Τρέξτε  το Flash_tool.exe
Μεταβείτε ατο αρχείο  scatter-loading  πατώντας δεξιά στο πλήκτρο scatter της συσκευής μας.

Τσεκάρουμε στον πίνακα τι θέλουμε να φορτώσουμε, αν επιθυμούμε κάτι συγκεκριμένο. Αλλιώς τ αφήνουμε ως έχει.


Επιλεγουμε το mode που θέλουμε:


MOTA SIU Like: Το επιλέγουμε όταν έχουμε φορτώσει ένα  firmware και θέλουμε να κάνουμε απλά αναβάθμιση στη συσκευή, σε νέα rom. Αυτό φλασάρει μόνο το σύστημα και τον kernel, αφήνοντας τα υπόλοιπα απείραχτα, καθώς και τα δεδομένα του χρήστη. Αυτή ειναι η καλύτερη επιλογή για απλή αναβάθμιση σε νέα rom. (Σημείωση: Αν περνάμε διαφορετική rom απ την προηγούμενη που είχαμε (πχ μια στοκ ενώ είχαμε miui, ή μια 4.4 ενώ είχαμε 4.2), ίσως χρειαστεί να κάνουμε μετά wipe data/factory reset, αν το κινητό δεν bootάρει, απ το recovery της συσκευής)

Δηλαδή δεν χάνουμε τα δεδομένα μας.


Format All + Download: Δε χρειάζεται να το χρησιμοποιήσουμε ποτέ.


Firmware Upgrade: Το επιλέγουμε όταν θέλουμε να φλασάρουμε όλα τα partitions, και το preloader. Μόνο σε περιπτώσεις που έχουμε μπρικάρει τη συσκευή, ή περνάμε firmware με διαφορετικό partition table της nand rom


Download only: Το επιλέγουμε όταν θέλουμε να φλασάρουμε συγκεκριμένα partitions, πχ το recovery, το system κλπ


 Κλείνουμε και συνδέουμε τη συσκευή μας ΧΩΡΙΣ ΜΠΑΤΑΡΙΑ στο USB, χρησιμοποιώντας θύρα USB της μητρικής πλακέτας, κι όχι κάποιου εξωτερικού HUB.
Αν δεν ξεκινήσει το φλασάρισμα (χρωματιστές γραμμούλες κάτω και το ποσοστό να ανεβαίνει προς το 100%), τοποθετούμε τη μπαταρία στη συσκευή.
Όταν βγει το παραθυράκι με τον πράσινο κύκλο, αποσυνδέουμε κι ανοίγουμε τη συσκευή για να δούμε τι κάναμε.


Πολλές φορές δεν πετυχαινουμε συνδεση με τη μία. Ρυθμίζουμε και τρέχουμε το πρόγραμμα χωρις να εχουμε συνδέσει το καλώδιο .Κατόπιν συνδεουμε το κινητό με το καλώδιο.Γενικά ισος να χρειαστει να << παιξουμε λίγο>> με τις συνδέσεις μέχρι να εκκινησει η διαδικασία.


Σε διάφορες συσκευές, πρέπει να φλασάρουμε τα partitions μαζί με τα checksums, αλλιώς η συσκευή δε bootάρει (πχ στα Lenovo).
Στο νέο SP Flash tool, αυτή η επιλογή μεταφέρθηκε στις ρυθμίσεις, και πρέπει κάθε φορά να την τικάρουμε ή ξετικάρουμε:
 

======================================================================== ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ROM  (flashing rom)


 •  Πρώτα απ 'όλα τα ανοίξτε το SP Flash εργαλείο, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί scatter loading για να φορτώσετε το σωστό αρχείο διασποράς (........._Android_scatter_emmc.txt) απο τα αρχεία Rom που κατεβάσατε. •  Αποσυνδεμένοι από τον υπολογιστή, απενεργοποιήστε, αφαιρέστε την μπαταρία για τουλάχιστον 5 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια τοποθετήστε την μπαταρία στη θέση της (και μη θέτετε σε λειτουργία τη συσκευή).
 •  Πατήστε CTRL + D (ή πατήστε το κουμπί Download)    και συνδέσετε τη συσκευή σας στον υπολογιστή μέσω καλωδίου δεδομένων USB. . Η διαδικασία θα ξεκινήσει και θα εμφανιστεί μια κόκκινη γραμμή προόδου. • Μετά την κόκκινη γραμμή προόδου είναι πλήρης, μια μωβ γραμμή προόδου θα εμφανιστεί και το πρόγραμμα εκκίνησης θα πρέπει να κατεβάσει.


 • Αμέσως μετά bootloader από το διαδίκτυο (δηλαδή το μωβ γραμμή προόδου είναι πλήρης) το υπόλοιπο της λήψης θα ξεκινήσει (θα δείτε το κίτρινο γραμμή προόδου γεμίζει). •  Όταν η κίτρινη γραμμή είναι πλήρης, θα πάρετε ένα αναδυόμενο παράθυρο με ένα πράσινο κύκλο και Λήψη ΟΚ μήνυμα, το οποίο σημαίνει ότι η διαδικασία έχει περατωθεί επιτυχώς.

 •  Μπορείτε τώρα να αποσυνδέσετε με ασφάλεια τη συσκευή σας και να τη θέσετε σε λειτουργία..
 • Η διαδικασία τελειώνει εδώ.Φλασάρετε μεμονωμένο τμήμα -τα  της ROM

 • Σε περίπτωση που θέλετε να φλασάρετε μόνο ένα μέρος της ROM,  είναι επίσης δυνατό. . Στο απεικονιζόμενο παράδειγμα, μόνο το recovery image θα εγκαταστήσουμε. Ξετσεκάρετε όλα τα μέρη εκτός από το ένα (ες) που θέλετε να φλασάρετε και, στη συνέχεια, πατήστε Ctrl + D (ή πατήστε το κουμπί λήψης).  Απο την επιλογή του mode επιλέγετε  <<download only>>.
Ακόμα κι αν δεν έχετε όλα τα αρχεία, μπορείτε ακόμα να φλασάρετε ένα ή περισσότερα partitions (ανάλογα με το ποια image files έχετε), αλλά προφανώς το αρχείο scatter file είναι πάντα απαραίτητο.
 •  Η λήψη του επιλεγμένου partition image θα ξεκινήσει και όταν η κίτρινη γραμμή είναι πλήρης, θα πρέπει να εμφανιστεί το αναδυόμενο παράθυρο με τον πράσινο κύκλο.Προσοχή: Ακολουθήστε τις οδηγίες προσεκτικά.  Εγώ δεν θα φέρει καμία ευθύνη για ό, τι μπορεί να συμβεί με τη συσκευή σας.
Πολύ σημαντική προειδοποίηση: Πάντα σιγουρευτείτε ότι εμπιστεύεστε τις πηγές της ROM να κατεβάσετε και να ξέρετε ότι προορίζεται για τη συσκευή σας. Μετά την εγκατάσταση ενός λάθος preloader, η συσκευή θα είναι εντελώς νεκρή (δεν θα μπορούσε να τεθεί σε λειτουργία, δεν θα ανιχνεύεται πλέον από τον υπολογιστή).

===================================================